torstai 12. helmikuuta 2015

 Auringolla on ihmeellinen voima. Nyt kun se on tässä muutamana päivänä paistanut , niin heti on ajatukset kesässä!

Meillä alkaa keväällä pihassa pieni työmaa. Terassi kaipaa kattoa. Isäntä jo syksyllä teki rungon ja nyt on mietitty katon materiaalia? Huopaa, lautaa....vai kenties jotain muuta? Isäntä välillä haaveilee jopa pärekatosta!

Minulla jo sormet syyhyää, että pääsisin sitä sisustamaan!
Monta suunnitelmaa muhii päässä, tule kevät pian!

 Minun yksi ehdoton lemppari kesäkukista on keijunmekko! Sen ruotsinkielinen nimi on Törnrosas kjörtel. Prinsessa Ruususen viitasta siis on kyse. Kummallakin kotimaisella kielellä nimi viittaa satuun ja satumainen tämä kukka todella on.

Kukka voisi toimia kesällä talon haltija-keijuna. Niin kuin keiju itse heräisi talviunestaan, ojentaisi ujosti kätensä mekon helmoista esiin ja kohottaisi pientä taikasauvaa. Sen kosketus voisi hajoittaa mielen ja taivaan tummia pilviä ja saada tänne taas hiukan lisää toivon huikaisevaa valoa!

Näin kauniisti kirjoitti Hannu Mäkelä Kotipuutarha-lehdessä tästä kukasta.Vanhoille astioille, kannuille ja kattiloille löytyy paljon
käyttöä meidän pihassa!


Annetaan auringon täyttää ajatuksemme kesäisillä haaveilla!  - Leena -

1 kommentti:

  1. Sulla on ihana kyky nähdä kauneutta pienissä ja arkisissakin asioissa ja korostaa niitä sillain pikantisti ;) Tykkään!! Ja onkos tuo punainen pannu Finellin?

    VastaaPoista